Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης για τις απολύσεις 4 εργαζομένων

Καταγγέλλουμε τις τρομοκρατικές απολύσεις 4 εργαζόμενων φοιτητών, μελών του ΜΑΣ αλλά και τον αυταρχισμό και τις απειλές σε δεκάδες ακόμα άλλους εργαζόμενους φοιτητές.

Οι απολυμένοι συνάδελφοι μας που είναι φοιτητές στα ΤΕΙ Αθήνας, την Πάντειο, την ΑΣΟΕΕ και τη Νομική απολύθηκαν επειδή απέργησαν στην 48ωρη απεργία. Μεταξύ αυτών είναι και ο πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου της ΣΓΤΚΣ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ.

Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, είναι συνυφασμένη με τη συνολική προσπάθεια τρομοκρατίας του εργατικού-λαϊκού κινήματος μέσω των απολύσεων και γενικότερων μηχανισμών (εκβιασμοί κτλ), που έχουν ως σκοπό την κάμψη της θέλησης και της αγωνιστικής ανάτασης του λαού.

Οι απολύσεις που γίνονται από την εργοδοσία πάνε χέρι χέρι με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που περνάει σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό των μονοπωλίων, με τα οποία ο νέος θα αναγκάζεται να δουλέψει με 500 ευρώ ανασφάλιστος και σε συνθήκες γαλέρας.

Η 48ωρη απεργία 28-29 Ιούνη ήταν πετυχημένη καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι άφησαν στην άκρη την εργοδοτική τρομοκρατία, την μοιρολατρία και την απογοήτευση και συγκρούστηκαν με την εργοδοσία συμμετέχοντας στην απεργία, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Φάνηκε ποιος αγώνας είναι αυτός που τους ενοχλεί, που τους βάζει εμπόδια στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει.

Είναι αυτός ο αγώνας που αναδεικνύει τον υπεύθυνο καλεί τους εργαζόμενους σε ουσιαστική σύγκρουση, βάζει το σύνολο των πραγματικών αναγκών να παλέψουν όχι απλά για αλλαγή μιας αστικής κυβέρνησης αλλά για αλλαγή τάξης στην εξουσία.

Γι’ αυτό η εργοδοσία, τα κόμματα της δεν φοβούνται την "πλατεία". Για αυτό και ο λαός δεν θα πρέπει να αρκεστεί και να μείνει εκεί, απλά στην αγανάκτηση. Θα πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής ο ίδιος και οργανωτής μέσα στους χώρους δουλειάς, εκεί που εκφράζεται η καταπίεση, εκεί που εκφράζονται τα μέτρα, εκεί που τους πονάει και ο αγώνας μας μπορεί να καρπίσει.

Καλούμε όλους τους σπουδαστές από εργατικές, λαϊκές οικογένειες, που σήμερα χτυπιούνται από την πολιτική του κεφαλαίου να οργανώσουν την πάλη τους, να παλέψουν ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, να παλέψουν όχι απλά για αλλαγή μιας αστικής κυβέρνησης αλλά για αλλαγή τάξης στην εξουσία.

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών ΠΚ παίρνει απόφαση αλληλεγγύης και καταδίκης, ζητάμε ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...