Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ο Δήμαρχος Μίνωα Πεδιάδας για την δημοπράτησης του διεθνούς αεροδρομίου Καστελλίου

Με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε χθες βράδυ στη Βουλή ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Ρήγας ότι... «τρεις ουσιαστικά εταιρείες προσήλθαν και ζήτησαν αλλαγή του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου του έργου του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελλίου και μαζί τρίμηνη παράταση για να ενημερωθούν» αφήνοντας να εννοηθεί ότι δε θα γίνει η δημοπράτηση του έργου στις 7 Ιουνίου, ημερομηνία που είχε εκ νέου οριστεί, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης δήλωσε:

«Ένα σίριαλ που έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα περίπου χρόνια με πρωταγωνιστές τρεις πρωθυπουργούς και πάνω από δεκαπέντε Υπουργούς και δυστυχώς κομπάρσους τους φορείς και τους πολίτες, θεωρώ ότι κάποια στιγμή πρέπει να πάρει τέλος. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, τόσο για το Δήμο μας όσο και συνολικά για το νησί, για το οποίο πρέπει επιτέλους να μπουν σαφή χρονοδιαγράμματα και να γίνει η δημοπράτησή του.

Γνωρίζω από πληροφορίες που έχω ότι ασκείται πίεση από διάφορες εταιρείες με στόχο να μειωθεί το εύρος του αεροδρομίου. Θέλω να τονίσω ότι η Κρήτη έχει ανάγκη ένα νέο διεθνές αεροδρόμιο με προδιαγραφές, όπως ακριβώς έχουν προβλεφθεί από τη μελέτη. Δε θα δεχτούμε εκπτώσεις στις προϋποθέσεις και στους όρους που έχουμε θέσει ως Δημοτική Αρχή. Για εμάς κόκκινες γραμμές είναι τα ζητήματα του περιβάλλοντος, των αποζημιώσεων και των συνοδών έργων για να μπορεί να είναι ασφαλές και λειτουργικό το αεροδρόμιο.

Παράλληλα απαιτούμε άμεση ενημέρωση και συνεχίζουμε τις επόμενες μέρες τη συνεργασία μας με το σύνολο των φορέων, τόσο του Νομού όσο και της Κρήτης, για να έχουμε μια ενιαία αντιμετώπιση και να λάβουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη απάντηση, αν υπάρχει πολιτική βούληση να γίνει ή όχι αυτό το έργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...