Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Επεισοδιακή η άφιξη Λοβέρδου στη Κρήτη.

Ένταση επικράτησε έξω από το ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα Κρήτης, όπου ο υπουργός Υγείας ενημερώνει τους φορείς του νησιού για το χάρτη Υγείας της Κρήτης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο συγκρούστηκαν με διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και γιατρούς και νοσηλευτές που έχουν συγκεντρωθεί, προχωρώντας και σε χρήση δακρυγόνων.
Σημειώνεται ότι στο Ηράκλειο, το οποίο επισκέπτεται ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, προκειμένου να κατατεθούν οι προτάσεις για τον «Καλλικράτη» στην Υγεία σε επίπεδο Κρήτης, αναπτύχθηκαν  σήμερα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, αναπτύχθηκαν πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα περιμετρικά του ξενοδοχείου, με διμοιρίες ΜΑΤ σε κάθε είσοδο.

«Η πολιτική του υπουργείου Υγείας εκτός από αδιέξοδη, γίνεται καθημερινά και πιο αυταρχική», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός, αναφερόμενος στην ένταση που επικράτησε σήμερα στην Κρήτη, στη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά στα επεισόδια έξω από το υπουργείο Υγείας στη συγκέντρωση υγειονομικών.
«Το διάλογο που επικαλείται ο κ. Λοβέρδος για τα προβλήματα του ΕΣΥ, τον έχει αντικαταστήσει από το δικό του μονόλογο, ενώ για τους υγειονομικούς και τους πολίτες που διεκδικούν καλύτερες υπηρεσίες, στέλνει τα ΜΑΤ να τους «υποδεχθούν» όπως έγινε σήμερα στην Κρήτη αλλά και έξω από το Υπουργείο Υγείας», τονίζει ο ΣΥΝ.
Η ανακοίνωση καταλήγει: «Ας γνωρίζει ο κ. Υπουργός ότι η βία, ο αυταρχισμός και η καταστολή, δυναμώνουν την αντίσταση του ελληνικού λαού, ο οποίος δε θα επιτρέψει μετά το ασφαλιστικό και τη διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που επιχειρείται από τον ίδιο και την μνημονιακή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...