Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ικανοποιητική πληρότητα στα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου

Με αισιοδοξία ξεκίνησε η τουριστική περίοδος στο Ρέθυμνο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ξενοδοχείων έχει ανοίξει και οι πρώτοι τουρίστες, προερχόμενοι κυρίως από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, απολαμβάνουν ήδη τις ομορφιές και τα αξιοθέατα του τόπου μας.

Ενόψει των ημερών του Πάσχα, τα 
περισσότερα μεσαία και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στο Ρέθυμνο, στα Περιβόλια, στα Μυσίρια και στον Πλατανιά λειτουργούν ήδη, ενώ στις αρχές Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν οι μικρές μονάδες και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε περιοχές λίγο πιο μακρινές χιλιομετρικά από το κέντρο της πόλης, όπως η Σκαλέτα, το Πάνορμο, ο Αδελιανός Κάμπος και το Σφακάκι.

Βάσει των κρατήσεων Απριλίου, οι πληρότητες των ξενοδοχείων κινούνται σε καλύτερα επίπεδα συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, γεγονός που κάνει τους ξενοδόχους να εκτιμούν ότι η φετινή σεζόν ξεκίνησε με το «δεξί». Η ημερομηνία εορτασμού του φετινού Πάσχα (στα τέλη Απριλίου) σε συνδυασμό με το ότι συμπίπτει το Πάσχα των Καθολικών, είναι ένας σημαντικός παράγοντας που έχει ευνοήσει το κύμα των κρατήσεων.

Οι τουρίστες που απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο Ρέθυμνο αυτή την περίοδο, προέρχονται κυρίως από τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, ενώ λιγότεροι είναι οι Άγγλοι και οι Αυστριακοί.

Αυτές τις μέρες πρόκειται να έρθουν στην πόλη μας τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ περισσότερες αφίξεις από την Αγγλία όπως και τη Ρωσία, αναμένονται στα τέλη του τρέχοντος μηνός και στις αρχές του επόμενου.

Εκτός, πάντως, από τους ανθρώπους που προέρχονται από χώρες του εξωτερικού, στο Ρέθυμνο θα παραθερίσουν τις ημέρες του Πάσχα και Έλληνες τουρίστες, οι οποίοι έχουν κλείσει παραδοσιακά «πασχαλινά πακέτα» σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της πόλης μας.

Ταυτόχρονα, τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής όπως και τα τουριστικά που πωλούν παραδοσιακά είδη και σουβενίρ στην παλιά πόλη και στην παραλία, προετοιμάζονται πυρετωδώς αυτές τις μέρες, ώστε αφενός η πόλη να αποκτήσει την «καλοκαιρινή ζωντάνια» που περιμένει να αντικρίσει ο επισκέπτης και αφετέρου τα καταστήματα να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Σε γενικές γραμμές, όπως εκτιμούν τα μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου η φετινή καλοκαιρινή περίοδος αναμένεται να είναι σημαντικά καλύτερη συγκριτικά με την προηγούμενη. Προβλέψεις σε επίπεδο ποσοστών δεν μπορούν να γίνουν ακόμα, ωστόσο εκτιμάται ότι ο ξενοδοχειακός και ο τουριστικός κλάδος στο νομό μας θα «ανασάνει» μετά από δυο συνεχείς δύσκολες τουριστικές χρονιές που προηγήθηκαν.

Ο ταμίας του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μπάμπης Μπιρλιράκης αναφέρει: «οι πληρότητες τον Απρίλιο είναι πάντα χαμηλές, ωστόσο φέτος μπορούμε να πούμε ότι είναι αρκετά αξιοπρεπείς για την εποχή.

Ο επόμενος μήνας, ο Μάιος δείχνει ότι θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα, ωστόσο είναι νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη. Γενικότερα, πάντως, στο σύνολο η τουριστική σεζόν προβλέπεται καλύτερη από την περσινή».

Αισιόδοξος εμφανίζεται μιλώντας στα «Ρ.Ν.» και ο κ. Ευγένιος Φραγκιαδάκης, γραμματέας του Συλλόγου Ξενοδόχων: «ο Απρίλιος θα κλείσει με νούμερα καλύτερα από τα περσινά. Δεν μπορούμε, όμως, να πούμε συγκεκριμένα πράγματα, καθώς τα στατιστικά στοιχεία θα τα έχουμε στις αρχές του επόμενου μήνα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων και εκτός απροόπτου, όλοι οι καλοκαιρινοί μήνες φέτος θα είναι καλύτεροι από πέρσι».

rethnea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...